ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

18:10 | 18.03.2022 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarului general Sergiu Odainic cu reprezentanții Consiliului Norvegian pentru Refugiați

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Secretarul general interimar Sergiu Odainic, coordonator al Celulei de criză din cadrul MAEIE, s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Norvegian pentru Refugiați, o organizație nonguvernamentală internațională care s-a oferit să acorde asistență autorităților în actuala criză umanitară generată de războiul din Ucraina. 

În acest context, oficialul moldovean a menționat că autoritățile și cetățenii s-au mobilizat din primele zile pentru a gestiona fluxurile de refugiați, prin acordarea protecției necesare și sprijin persoanelor care au sosit la noi în țară. 

Reprezentanții Consiliului Norvegian pentru Refugiați au exprimat disponibilitatea de a susține țara noastră în cadrul unei inițiative regionale care include Polonia, Republica Moldova și România.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!