ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

08:14 | 19.03.2022 Categorie: Comunicate

Aspecte ce vizează oportunitățile de dezvoltare a pieței de capital au fost examinate în cadrul unei ședințe comune a CNPF, BVM și societățile de investiții

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Conducerea Comisiei Naționale a Pieței Financiare, în data de 17 martie, a avut o ședință comună cu participarea reprezentanților Bursei de Valori a Moldovei și a societăților de investiții, în cadrul căreia au fost examinate direcțiile de perspectivă pentru  dezvoltarea a pieței de capital.

Întrunirea a fost organizată la inițiativa Consiliului de Administrație al CNPF cu scopul de a constata vulnerabilitățile specifice, ce vizează funcționarea pieței de capital, barierele care împiedică dezvoltarea pieței date și, respectiv, de a identifica instrumentele și acțiunile necesare pentru a asigura creșterea atractivității acesteia.

Participanții profesioniști ai pieței nebancare prezenți la întrunire au vorbit despre problemele specifice cu care se confruntă și unele propuneri de îmbunătățire a cadrului normativ. Conducerea CNPF i-a îndemnat pe participanți să sprijine eforturile autorității de dinamizare a activității pieței de capital și să se implice în educația financiară a populației. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!