ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a folosit în Ucraina în premieră rachete hipersonice "Kinjal"

12:44 | 19.03.2022 Categorie: Externe

Moscova, 19 mar. /MOLDPRES/. Moscova a declarat sâmbătă că a utilizat cu o zi în urmă rachete hipersonice "Kinjal" pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei, ceea ce reprezintă o premieră, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Racheta „Kinjal” sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană, afirmă experții ruși. Utilizarea acestui tip de rachetă este o premieră în conflictul din Ucraina.

"La 18 martie, complexul aeronautic 'Kinjal' cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

Doar în seara zilei de 18 martie, Rusia a efectuat tiruri asupra a 69 de instalaţii militare pe teritoriul Ucrainei, a indicat Ministerul rus al Apărării, între care 12 depozite militare şi 43 de locuri de parcare pentru vehicule militare.

"În plus, grupurile antiaeriene ale aviaţiei ruse au doborât 12 drone ucrainene", a spus Konaşenkov.

Forțele militare rusești au lovit vineri pentru prima dată o ţintă în vestul Ucrainei, unde a distrus o parcare de avioane la o fabrică de reparaţii din apropierea aeroportului din Lviv, potrivit surselor oficiale.

"Kinjal" şi "Zircon" aparţin unei familii de noi arme dezvoltate de Rusia, pe care Putin le califică drept "invincibile".

Utilizate experimental în 2018, 'Kinjal' ('pumnal', în limba rusă) şi-a atins toate ţintele în timpul testelor la o distanţă de până la 1.000 km, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Moscova a dezvoltat acest tip de armament pentru a avea arme capabile să depăşească sisteme de apărare precum scutul american antirachetă în Europa. 

Foto: delfi.lt

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!