ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zeci de ostași ucraineni au fost uciși în Nikolaev în urma bombardamentelor rusești

09:16 | 20.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 20 mar. /MOLDPRES/. Orașul Nicolaev a fost supus sâmbătă unor raidurile aeriene ruseşti succesive și bombardamente distrugătoare. Zeci de soldaţi ucraineni au fost ucişi într-o lovitură împotriva unei cazarme, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Oficialii din Nikolaev nu au oferit alte detalii privind pagubele sau eventualele victime.

''Ruşii au efectuat lovituri cu rachete contra soldaţilor care dormeau. Operaţiunile de salvare continuă'', a declarat guvernatorul  regiunii în legătură cu atacul de vineri. În cazarma respectivă se aflau în jur de 200 de soldaţi, numărul victimelor fiind estimat între 50 şi 100.

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei, Oleksii Danilov, a anunţat sâmbătă că în câteva zile ţara sa va primi un nou transport cu arme americane, printre care rachete Javelin şi Stinger.

''Armele vor fi pe teritoriul ţării noastre în viitorul apropiat. Vorbim de zile'', a spus Danilov.

Federația Rusă a lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni economice dure contra Moscovei. Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ''operaţiune militară specială'' pentru ''denazificarea'' ţării vecine.

Foto: telegram

img22002093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!