ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina susține că există un risc ridicat ca un atac asupra regiunii Volyn să fie lansat din Belarus

14:28 | 20.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 20 mar. /MOLDPRES/. Pe baza informațiilor serviciilor speciale, președenția Ucrainei susține că există un risc ridicat ca un atac asupra regiunii Volyn din vestul țării să fie lansat din Belarus, a declarat duminică biroul președintelui Volodimir Zelenski, citând armata, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Agresiunea rusă s-a concentrat în cea mai mare parte asupra zonelor de nord, de sud și de est ale Ucrainei, deși rachetele au lovit și baza militară Yavoriv săptămâna trecută, aproape de granița cu Polonia.

Deocamdată, nu este cert dacă Ucraina a văzut amenințarea unui atac asupra lui Volyn din partea forțelor ruse sau a armatei din Belarus, care până acum nu a angajat public trupe să sprijine Rusia. Președintele Belarus declară că nu va invada Ucraina, însă credibilitatea acestui politician în lume este  extreme de scăzută.

Foto: islamtimes.org

img22002099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!