ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au ajuns la spital în urma unei explozii produse în Cahul

11:47 | 21.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Două persoane au fost scoase de pompieri de sub dărâmăturile unei case de locuit, după ce o explozie s-a produs într-o locuință din municipiul Cahul, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în dimineața zilei de 21 martie la ora 3:55. La fața locului au fost îndreptate trei echipe de salvatori și pompieri din sudul țării.

La fața locului, angajații IGSU au stabilit că în urma deflagrației, o casă de locuit cu suprafața de 96 metri pătrați este totalmente distrusă, iar sub dărâmăturile acesteia se aflau două persoane. Pompierii au reușit să salveze o femeie în vârstă de 72 de ani și un bărbat în vârstă de 57 de ani care în urma exploziei s-a ales cu arsuri de gradul II și III. Ambii au fost internați în spitalul raional.

Potrivit primelor investigații, se presupune că explozia s-ar fi produs în urma scurgerii de gaze naturale de la  un cazan.

Statisticile IGSU arată că, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 277 situații de risc. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!