ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Loturi de carne și pește expirat au fost retrase de pe rafturi în urma controalelor ANSA

11:44 | 21.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Inspectorii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor /ANSA/ în comun cu inspectorii din cadrul Direcțiilor Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor, își continuă controalele în unitățile de comerț. În urma acestora au fost depistate și retrase mai multe loturi de carne și peste expirat, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSA, în rezultatul controalelor au fost depistate următoarele neconformități: expunerea spre comercializare a 18 kilograme de carne refrigerată și semifabricate din carne; 11,5kg de pește refrigerat în lipsa mențiunii ”țara de origine”; opt loturi de produse alimentare în lipsa informației pentru consumatori; expunerea spre comercializare a fructelor alterate; două loturi de produse alimentare  marcate necorespunzător, un lot de semințe de in infestate.

Pe numele agenților economici au fost întocmite procese-verbale. Produsele  neconforme au fost retrase din comercializare.

Foto: ANSA

img22002108

img22002108

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!