ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultimatumul rusesc de a preda orașul Mariupol a fost respins de ucraineni

11:56 | 21.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 21 mar. /MOLDPRES/. Ultimatumul  armatei ruse de a depune armele şi de a preda oraşul Mariupol a fost respins categoric de conducerea Ucrainei, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

"Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor", a declarat viceprim-ministrul Irina Vereşciuk pentru Ukraîinska Pravda la primele ore ale zilei de luni. Răspunsul a fost deja comunicat părţii ruse, a spus ea.

Oficialul ucrainean a cerut, în schimb, ca armata rusă să deschidă coridoare umanitare în Mariupol, oraşul-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse.

Conducătorii invadatorilor au cerut trupelor ucrainene de la Mariupol să depună armele şi să părăsească oraşul luni dimineaţă şi a spus că va fi creat un coridor care va funcţiona timp de două ore dimineaţa (07:00-09:00), potrivit unei declaraţii făcute de generalul-maior Mihail Mizinţev pentru agenţia de presă rusă TASS.

Moscova a propus ca toate unităţile armatei ucrainene să părăsească oraşul "fără arme şi muniţii pe ruta convenită cu Ucraina" şi a insistat asupra unui "răspuns oficial în scris" până la 5:00, ora Moscovei.

Conducerea agresorilor a trimis părţii ucrainene o scrisoare de opt pagini. Vicepremierul Vereşciuk a informat că răspunsul său către Moscova a fost: "în loc să vă pierdeţi vremea cu o scrisoare de opt pagini, mai bine deschideţi un coridor"

img22002110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!