ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău s-a atins imunitatea colectivă la coronavirus

11:49 | 21.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău s-a atins rata de vaccinare necesară imunității colective, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipal că rata de vaccinare în municipiul Chișinău este de peste 48 la sută, dar “împreună cu procentul celor vaccinați în România, avem atinsă cifra de 70%”. “Putem afirma că în Chișinău s-a atins rata de vaccinare necesară imunității colective”, a declarat Gâlcă.

În același timp, oficialul a subliniat că municipiul Chișinău se află în cod galben de urgență în sănătate. „Îmbolnăvirile cauzate de coronavirus au scăzut, însă ele încă există”, a precizat Gâlcă. Potrivit oficialului, în instituțiile municipale de sănătate se află internați 110 pacienți confirmați cu coronavirus, dintre care doar două cazuri sunt grave.

Gâlcă a menționat că, începând cu data de 31 martie, Direcția sănătate va renunța la cele două puncte de vaccinare mobilă. „În condițiile în care rata de vaccinare este scăzută și s-a atins imunitatea colectivă, vom renunța, începând cu data de 31 martie, la punctele de vaccinare mobilă. Procesul de vaccinare va continua în cadrul policlinicilor”, a spus oficialul.

img22002113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!