ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian consideră că regiunea transnistreană preferă comerțul cu UE, în special, cu România

11:52 | 21.03.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Într-un interviu acordat Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova Oleg Serebrian a declarat că economia din regiunea transnistreană este orientată în proporție covârșitoare spre Uniunea Europeană. Oamenii de afaceri din raioanele de est preferă stabilitatea și conlucrarea, comunică MOLDPRES.

Cu referire la aspectele economice ale relațiilor cu Tiraspolul, Serebrian a subliniat că „cea mai mare parte a comerțului extern al regiunii transnistrene este cu UE. Unul dintre partenerii-cheie e chiar România. Consider că această apropiere economică a regiunii de spațiul european este benefică pentru noi toți, inclusiv din punct de vedere politic”, a concluzionat viceprim-ministrul moldovean.

Un detaliu deloc neglijabil în favoarea acestei afirmații îl constituie faptul că echipa locală, Sheriff Tiraspol, a afișat în startul meciului cu Milsami Orhei bannerul „Stop Războiului”. Proprietar al clubului de fotbal este cel mai puternic om de afaceri din regiunea transnistreană, Victor Gușan.

img22002114

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!