ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diplomaţii sloveni revin în capitala ucraineană Kiev

11:44 | 21.03.2022 Categorie: Externe

Ljubljana, 21 mar. /MOLDPRES/. La câteva zile după vizita-surpriză la Kiev, premierul Sloveniei, Janez Jansa, a anunţat revenirea diplomaţilor din ţara sa în capitala ucraineană, transmite luni dpa, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Ucraina are nevoie de sprijin diplomatic şi diplomaţii Sloveniei se vor întoarce în curând la Kiev, a declarat şeful executivului sloven duminică seară într-un tweet prin care şi-a anunţat decizia.

"Acţionăm să convingem #UE să facă acelaşi lucru", a adăugat el.

Ambasadorul Sloveniei şi personalul ambasadei care au părăsit Kievul împreună cu diplomaţii multor altor ţări atunci când a izbucnit războiul din Ucraina se vor întoarce în capitala Kiev săptămâna aceasta, a relatat şi postul de televiziune sloven.

Jansa a călătorit la Kiev marţea trecută, în cadrul unei vizite-surpriză alături de omologii săi din Polonia şi Republica Cehă.

Cei trei s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmîhal pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de Ucraina după invazia rusă începută în 24 februarie.

Foto: euronews.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!