ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

12:09 | 21.03.2022 Categorie: Comunicate

Banca Națională  deschide Săptămâna Internațională de Educație Financiară

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Banca Națională a Moldovei organizează astăzi, 21 martie 2022, un eveniment de deschidere a Săptămânii Internaționale de Educație Financiară (Global Money Week) , care a ajuns la cea de a zecea aniversare. Aceasta este marcată în lumea întreagă și atrage în fiecare an tot mai mulți participanți la diferite niveluri ale societății.

Astfel, la evenimentul preconizat de banca centrală vor lua parte reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile, elevi și studenți din Republica Moldova, parteneri în realizarea proiectelor de educație financiară de la noi și de peste hotare.

De asemenea, prima zi a Săptămânii Internaționale de Educație Financiară va fi însemnată prin încheierea unui Acord de parteneriat între Banca Națională și Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova. Conjugarea eforturilor în acest sens vine în sprijinul cetățenilor pentru a le oferi informații de care au nevoie zi cu zi în familiarizarea și interacțiunea  cu mediul financiar.

„Sunt tot mai mulți doritori de a cunoaște ce înseamnă conceptele financiare și este de înțeles acest lucru. An de an, se produc schimbări pe plan local și cel internațional în toate domeniile. Astăzi, trăim o nouă realitate, cu mari provocări și cu noi încercări, care ne determină să ne adaptăm deciziile la actualele evoluții și tendințe. În Republica Moldova reformele au adus progrese în sectorul bancar, pe care astăzi îl avem puternic, stabil și bine capitalizat și, cu certitudine, ne propunem să păstrăm și chiar să îmbunătățim ceea ce am obținut. În acest sens, Banca Națională a Moldovei întreprinde măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea financiară a țării noastre ", afirmă Octavian Armașu, guvernator al Băncii Naționale,.

În cadrul evenimentului menționat, va avea loc un atelier de instruire on-line (ZOOM) pentru tinerii interesați de subiectul financiar, care va fi organizat în baza proiectului de educației financiară „Dă sens banilor" realizat de Banca Națională în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup". Astfel, participanții vor afla sau își vor aprofunda cunoștințele referitoare la sistemul financiar din țara noastră, drepturile specifice ale utilizatorilor de plată ș.a.

Un alt atelier de instruire va fi organizat pentru studenții de la facultatea de jurnalism și științele comunicării a Universității de Stat din Moldova, în colaborare cu Clubul Presei Economice.

Banca Națională a Moldovei se alătură în fiecare an inițiativei Global Money Week , la care până în prezent au aderat 176 de țări.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!