ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Națională și Ministerul Finanțelor au semnat un acord de cooperare bilateral

16:18 | 21.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Banca Națională și Ministerul Finanțelor au încheiat astăzi un acord de cooperare bilateral. Acesta prevede încurajarea independenței financiare a populației și sensibilizarea cetățenilor față de conceptele de planificare, economisire și  previziune financiară personală, precum și promovarea unui comportament financiar responsabil etc, informează MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului de presă al BNM, acordul a fost semnat de guvernatorul Octavian Armașu și Dumitru Budianschi, ministru al Finanțelor. 

„Este un prilej în plus de a fi mai aproape de cetățeni pentru a-i ajuta să înțeleagă și mai bine conceptele financiar-bancare: să-și cultive interesul față de subiectul financiar, evoluțiile actuale ale medului și pieței serviciilor financiare și avantajele personale în acest sens. Sunt convins că această colaborare reciprocă pe dimensiuni tematice și de competență  mai largă  va aduce roade la nivelul întregii comunități", a menționat guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a spus că educația financiară este un atribut indispensabil al societății moderne. „Aceasta contribuie la economisirea rezultatelor muncii, la evitarea erorilor atunci când intrăm în tranzacții comerciale și dezvoltă aptitudini antreprenoriale, în special pentru tineri. Educația financiară este parte din viața noastră, parte din deciziile pe care le luăm zi de zi", a declarat ministrul.                        

Acordul a fost încheiat pe un termen de doi ani şi va putea fi prelungit cu acordul ambelor părţi.

Banca Națională are mai multe parteneriate cu instituții publice, de învățământ și organizații nonguvernamentale în domeniul educației financiare, primul fiind cu genericul „Dă sens banilor", care a fost lansat în urmă cu trei ani.

Foto: BNM 

img22002136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!