ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va semna un acord cu UN World Food Programme

16:37 | 21.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 101 mii de refugiați din Ucraina, jumătate dintre aceștia sunt copii. Totodată, în centrele de plasament se află cazați 4200 de refugiați ucraineni, transmite MOLDPRES.

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 101 mii de refugiați ucraineni, dintre care jumătate sunt copii. În cele 104 centre de plasament sunt cazați 4200 de refugiați, existând încă 4200 de locuri libere. Dumitru Udrea a spus că “presiunea numărului de refugiați din Ucraina la frontiera de est a Republicii Moldova este în scădere”.

La rândul său, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a menționat că până la data de 21 martie, în Republica Moldova au venit 171 de loturi de ajutoare umanitare care însumează un total de 1250 de tone. „220 de tone sunt administrate de către autoritățile centrale, 70 de tone de către autoritățile locale, iar 960 de tone sunt administrate de către organizațiile religioase și societatea civilă”, a declarat Spatari.

Oficialul a menționat că Ministerul Muncii și Protecției Sociale se află pe ultima sută de metri în definitivarea mecanismului de protecție al cetățenilor moldoveni care adăpostesc în casele lor refugiați din Ucraina. “Mecanismul a fost definitivat, urmează să semnăm un acord de colaborare cu UN World Food Programme care va anunța în zilele următoare în ce constă acest mecanism de suport”, a precizat ministrul.

Programul Alimentar Mondial, UN World Food Programme, este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, cu sediul la Roma, Italia. Este cea mai mare organizație cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaționale în alimente.

img22002138

img22002138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!