ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spectacolul ”TOC” revine pe scena Teatrului ”Geneza Art”

17:56 | 21.03.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca, va fi jucat marți și miercuri, 22 și 23 martie, la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup, în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în mai mult de 20 de țări cu casa închisă. Din distribuție fac parte: Cristian Perepeliuc, Dana Ciobanu, Victoria Botnaru, Viorel Cozma, Nicu Țurcanu, Olesea Stăvilă și Daniela Burlaca.

Joi, 24 martie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Joisărbătoare” de Catalin Thuroczy, în regia lui Slava Sambriș. Potrivit organizatorilor, în fiecare joi, Zsuzsa, gospodina cea bună la suflet (Angela Ciobanu) adună la o masă ticluită cu rost un stol de babete și moșneguți cheflii, fiecare cu propriile hachițe și tabieturi. Cântă, beau, se răsfață, iubesc cu disperare viața, chiar dacă pe lume sunt ”mese multe și oameni puțini”.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” își așteaptă publicul la spectacolul ”Peter Pan” de scriitorul și dramaturgul scoțian, James Matthew Barrie, regie și adaptare scenică - Sergiu Chiriac. Un spectacol pentru toate vârstele, care-i fură pe cei mici în acțiunea poveștii, provocând-ui să zboare împreună cu Peter Pan în țara de nicăieri, trăind împreună cu personajele - momentul, clipa copilăriei, care peste ani -a deveni doar un sentiment de amintire pe care nu-l vor mai putea trăi pe de plin niciodată. Și cei mari au posibilitatea să-și amintească de acel suav sentiment copilărie.

Tot joi, la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” va avea loc spectacolul ”Invitație la vals” după romanul omonim de Mihail Drumeș, în regia Danielei Burlaca. Este un spectacol – mărturisire, cu o avalanșă de trăiri, care va pătrunde în conștiință și va atinge struna emoționalului.

img22002142

img22002142

img22002142

img22002142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!