ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu: „Polonia este un prieten de nădejde al Republicii Moldova”

07:47 | 22.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut aseară o întrevedere cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Cei doi șefi de stat au discutat despre situația de securitate din regiune, cauzată de războiul devastator din Ucraina, și despre crizele în lanț provocate de acesta, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

În cadrul discuțiilor demnitarii și-au reafirmat aspirația comună pentru dialog și restabilirea păcii, totodată exprimându-și speranța că luptele vor înceta, iar oamenii vor putea reveni în patria lor, pentru a-și reconstrui țara. „Și Moldova, și Polonia sunt țări învecinate cu Ucraina, cu profunde legături istorice, interumane și economice. În ultimele trei săptămâni și Moldova, și Polonia găzduiesc un număr foarte mare de refugiați, cărora le-am oferit adăpost și siguranță”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit Președintelui Andrzej Duda pentru împrumutul fără dobândă în valoare de 20 de milioane de euro, care va fi oferit țării noastre, dar și pentru suportul politic în cadrul instituțiilor europene și pentru parcursul nostru european. De asemenea, Președinta Maia Sandu a exprimat aprecieri pentru disponibilitatea Poloniei de a susține Republica Moldova în demersul de a deschide piața Uniunii Europene pentru exportatorii moldoveni care, din cauza războiului, au pierdut piețele din Est. „Polonia este un prieten de nădejde al Republicii Moldova, dovadă că suntem sprijiniți și în aceste timpuri grele”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22002152

img22002152

img22002152

img22002152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!