ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Galați contribuie financiar la reabilitarea unui pasaj pietonal subteran din Chișinău

09:51 | 22.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Una dintre cele mai mari treceri subterane din Chișinău intră în reparaţie cu ajutorul financiar al Primăriei Galați, transmite MOLDPRES.

Pretura sectorului Buiucani al municipiului Chișinău a anunțat că pasajul pietonal subteran din str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”) și Piața ”Dimitrie Cantemir” intră de astăzi în reparație. Costul total al lucrărilor se ridică la circa 4 mln de lei. Jumătate din această sumă este contribuția Primăriei Chișinău, iar cealaltă jumătate constituie un suport financiar care vine din partea Primăriei municipiului Galați, România.

Potrivit reprezentanților Preturii Buiucani, costurile mari de reparație se datorează faptului că pasajul subteran nu a mai fost reabilitat anterior niciodată, iar în ultimii ani prezenta pericol pentru pietoni din cauza scărilor avariate și întunericului. Deoarece fluxul de persoane care trec zilnic prin această subterană este mare, lucrările de reparaţie vor fi efectuate treptat, fără a limita accesul populației.

Contractul de executare este pe 10 luni. 

img22002156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!