ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 14 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:31 | 22.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 13 989 de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească /CNAMUP/, echipele de asistență medicală au intervenit la 3 212 pacienți cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 57 pacienți cu Sindrom coronarian acut, urmați de 2 331 cu probleme respiratorii, inclusiv 969 cu infecții respiratorii virale acute și 1 979 de patologii neurologice și 240 de accidente vasculare cerebrale.

Peste o mie de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 33 de accidente rutiere, în urma cărora au suferit 36 de persoane, printre care patru copii.

La Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 49 de apeluri pe motivul urgențelor toxice. Ambulanța a fost solicitată la 20 de persoane cu intoxicație medicamentoasă; nouă cu intoxicație alcoolică și cinci pacienți intoxicați cu monoxid de carbon.

De asemenea, săptămâna trecută circa 600 de cetățeni ucraineni refugiați, printre care 293 de  copii cu diverse patologii au beneficiat de servicii medicale de urgență.

img22002157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!