ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fabrica de tancuri a lui Putin nu mai lucrează, din lipsă de piese

10:04 | 22.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 22 mar. /MOLDPRES/. Oficiali ucraineni au anunțat, marți, 22 martie, că principala fabrică de tancuri din Rusia și-ar fi sistat activitatea, din lipstă de piese și materii prime. UralVagonZavod este cel mai mare producător de tancuri din lume, aici fiind și liniile de asamblare pentru tancurile T-90, folosite în campania din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Realitatea.net 

Și uzina de tractoare Cheliabinsk și-a sistat activitatea, din cauza problemelor de aprovizionare cu piese străine. Uzina de tractoare avea un rol important în repararea tancurilor și blindatelor, în contextul în care pierderile Armatei ruse în zona de conflict sunt majore. Potrivit ultimului bilanț, 500 de tancuri și peste 1.500 de vehicule blindate au fost distruse, dar sunt și multe altele care au devenit inoperante din cauza avariilor.

Sistemul american de rachete antitanc a fost una dintre cheile succesului rezistenței ucrainene și un adevărat coșmar pentru tanchiștii ruși. Pierderile de tancuri și mașini blindate ale rușilor cresc de la o zi la alta și déjà au întrecut cifra înregistrată în cele două războaie cecene.

Foto: EPA

img22002159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!