ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consumul neautorizat al rezervelor de stat va fi sancționat

12:46 | 22.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Agenția Rezerve Materiale ar putea emite decizii executorii, care vor permite aplicarea sechestrelor pe bunurile și mijloacele bănești ale operatorilor economici, care au admis consumul neautorizat al rezervelor de stat și de mobilizare sau au stocat bunurile într-o cantitate mai mică decât cea stabilită. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, sechestrul va fi aplicat până la restituirea integrală a stocurilor diminuate. Asta se va putea întâmpla chiar dacă operatorul economic a contestat decizia Agenției Rezerve Materiale.

De asemenea, proiectul de lege propune modificări la mai multe acte legislative, iar scopul acestora este de a aduce cadrul normativ în conformitate cu prevederile Legii nr. 104/2004 cu privire la rezervele de stat și de mobilizare, pentru a preveni riscurile de prejudiciere a intereselor statului.

Autorii inițiativei legislative menționează că, doar în ultimii cinci ani, bugetul statului a fost prejudiciat cu 4 609 206,84 de lei, din cauză că Agenția Rezerve Materiale nu a avut pârghii legale să aplice sechestru pe bunurile și mijloacele bănești ale depozitarilor.

De asemenea, documentul prevede delimitarea clară a informațiilor din domeniul rezervelor de stat și de mobilizare, care trebuie să fie secretizate, pentru a evita interpretări.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!