ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dmitri Muratov își scoate la licitație Premiul Nobel pentru Pace ca să strângă bani pentru refugiații ucraineni

12:54 | 22.03.2022 Categorie: Externe

Moscova, 22 mar. /MOLDPRES/. Dmitri Muratov, redactor șef al ziarului rusesc Novaia Gazeta a anunțat că a luat decizia de a-și dona Premiul Nobel pentru Pace către refugiații ucraineni, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

„Novaia Gazeta și cu mine am decis să donăm medalia Premiului Nobel pentru Pace 2021 Fondului ucrainean pentru refugiați. Sunt deja peste 10 milioane de refugiați. Vă rugăm să răspundeți caselor de licitații care au scos la licitație acest premiu faimos în lume”, a afirmat Muratov.

De asemenea, Novaia Gazeta prezintă o serie de măsuri care ar trebui luate în prezent pentru a combate mai eficient criza refugiaților și războiul din Ucraina.

După lichidarea presei de opoziție din Rusia de către regimul dictatorial al lui Putin, Novaia Gazeta rămâne singura publicație independentă din spațiul public rusesc. Supraviețuirea ziarului a fost posibilă datorită faptului că în anul 2021 redactorul șef Dmitri Muratov a devenit laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Foto: ea.md

img22002167

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!