ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea Federației de parașutism este cercetată de CNA și procurori

13:27 | 22.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat astăzi acțiuni de urmărire penală într-un dosar pornit pe fapte de abuz în serviciu, comise de către persoane responsabile din conducerea Federației de parașutism din Moldova. Acestea sunt suspectate că ar fi adus daune de milioane de lei entității, pe parcursul ultimilor ani de activitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, conducerea Federației ar fi prestat servicii contra cost amatorilor de sport cu parașuta, percepând taxe fără a le reflecta în evidența financiară. Astfel, în anul 2019, persoane responsabile din conducerea Federației ar fi încasat 3 milioane de lei din serviciile prestate, iar în 2020 – peste 7 milioane de lei, fără a le reflecta în evidența financiară.

În această dimineață ofițerii CNA au operat șapte percheziții la domiciliile și în birourile și în automobile conducerii Federației. De la fața locului au fost ridicate dări de seamă și registre cu privire la zborurile efectuate, documente bancare, extrase și alte probe care formează obiectul cauzei.

Cazul este documentat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu. În prezent, un figurant are statut de bănuit și este cercetat în stare de libertate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!