ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1 300 de refugiați au beneficiat de asistență medicală în instituțiile din țară

13:32 | 22.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Peste 1 300 de refugiați au beneficiat de asistență medicală în instituțiile din țară, iar 400 dintre ei au fost internați pentru tratament. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Directorul Regional OMS pentru Europa, Hans Kluge, comunică MOLDPRES.

Șeful de la Sănătate a menționat că criza cu care se confruntă țara noastră după începerea războiului din Ucraina este una fără precedent ce necesită eforturi mari, inclusiv din partea sistemului de sănătate. “Până astăzi 14 mame refugiate au născut în instituțiile medicale din Moldova, iar circa 400 de refugiați dintre care și copii sunt internați pentru diverse tratamente. O parte din pacienți, inclusiv cei care aveau nevoie de dializă și tratament al bolilor oncologice dar și de transplant au fost transferați în spitale din România. O mare parte din refugiați însă au refuzat transferul preferând să rămână la noi. Am solicitat ajutorul structurilor internaționale, inclusiv OMS, pentru a putea consolida sistemul medical și pentru a putea face față cheltuielilor mari”, a spus Nemerenco.

Oficialul OMS a reiterat susținerea pentru gestionarea fluxului de refugiați și a lăudat angajații sistemului medical din Moldova pentru efortul titanic depus în timpul pandemiei de COVID dar și în procesul de consultare și tratare a refugiaților.

img22002170

img22002170

img22002170

img22002170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!