ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase persoane au fost reținute într-un dosar de contrabandă cu țigări de peste 2,5 mln lei

13:45 | 22.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au reținut șase membri ai unui grup criminal organizat transfrontalier, inclusiv trei angajați ai Poliției de Frontieră, într-un dosar de contrabandă cu țigări în valoare de peste 2,5 milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, țigările erau ambalate în circa 285.000 de pachete și au fost transportate în România, cu traversarea hotarului în apropierea municipiului Ungheni, la 2 și 3 ianuarie 2018. După livrarea țigărilor în Iași, acestea erau comercializate pe piața neagră, iar banii erau investiți în imobile și autoturisme de lux.

Pentru acumularea probatoriului, oamenii legii au descins cu 18 percheziții în Ungheni, inclusiv la sectorul Poliției de Frontieră din localitate, precum și în Hâncești. În ceea ce privește investigațiile din România, acestea sunt desfășurate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Cele șase persoane reținute vor fi audiate și li se vor aduce la cunoștință învinuirile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!