ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de filatelie a fost inaugurată la un muzeu din capitală

14:03 | 22.03.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost vernisată astăzi o expoziție temporară filatelică cu genericul ”Moldfilex-2022”. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Filateliștilor din R. Moldova și instituția-gazdă, informează MOLDPRES.

Expoziția este dedicată aniversării a 30-a a fondării Uniunii Filateliștilor din Republica Moldova.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Filateliștilor din R. Moldova, Andrei Adam a menționat că  expoziția cuprinde 37 de lucrări filatelice a cca 20 de colecționari din Republica Moldova și România.

”În cadrul expoziției sunt două clase de participare, respectiv Clasa de Onoare, rezervată membrilor juriului și invitaților acestora și Clasa de competiție (maturi și tineret), cu exponate din filatelia tradițională, istoria poștală și filatelică, filatelie tematică, maximafilie, cartofilie, întreguri poștale și fiscale, expoziție cu un cadru și literatură filatelică. Muzeul Național de Istorie a prezentat la expoziție o mică parte din colecția sa de filatelie. Dintre acestea sunt câteva mărci emise de Zemstva Basarabiei în a doua jumătate a secolului XIX, o colecție de mărci românești din secolele XIX-XX,  precum și un fragment dintr-o colecție filatelică tematică. Prin lansarea evenimentului de azi, noi, cei de la Uniunea Filateliștilor din R. Moldova, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, dorim să demonstrăm că în țara noastră sunt multe persoane pasionate de colecționarea mărcilor, de studierea prin intermediul lor a trecutului nostru, a evoluțiilor din regiune și din lume”, a precizat Andrei Adam.

Tot aici au fost lansate și două cataloage de filatelie.

Expoziția va fi deschisă până la 30 aprilie.

img22002172

img22002172

img22002172

img22002172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!