ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația din regiune și cooperarea bilaterală au fost discutate de Maia Sandu cu Președintele Elveției

13:57 | 22.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, aflat în prima vizită efectuată de un șef de stat elvețian în țara noastră, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Oficialii au discutat despre suferința prin care trece poporul ucrainean, reafirmându-și sprijinul pentru dialog și pace, și solidaritatea față de cei care au fugit de război. Totodată, șefa statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de Elveția în gestionarea fluxului de refugiați și pentru susținerea financiară în valoare de 2 milioane de franci, anunțată astăzi.

În cadrul întrevederii cei doi șefi de stat au discutat și despre cooperarea bilaterală. Președinta Maia Sandu a menționat importanța semnării unui acord de liber schimb dintre Moldova și țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA), care ar oferi oportunități suplimentare de export pentru produsele moldovenești, în special, în contextul regional existent și al necesității stringente de reorientare a acestora. „În cei 30 de ani de relații diplomatice dintre țările noastre, Elveția a sprijinit numeroase proiecte în domenii ca dezvoltarea locală, sănătatea, educația, turismul rural sau migrația. Avem o bună cooperare la nivel economic”, a concluzionat Președinta Maia Sandu la finalul întrevederii cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.

Foto: Președinție

img22002173

img22002173

img22002173

img22002173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!