ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un europarlamentar român va solicita cetățenia Republicii Moldova

17:59 | 22.03.2022 Categorie: Externe

Bruxelles, 22 mar. /MOLDPRES/. Europarlamentarul român, Corina Crețu, va solicita autorităților moldovene acordarea cetățeniei Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Europarlamentarul român, Corina Crețu, a declarat în cadrul audierilor ministrului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, la Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, că în semn de solidaritate cu autoritățile statului moldovean va solicita cetățenia moldovenească. "Bunicii mei s-au născut pe actualul teritoriu al Republicii Moldova. În semn de solidaritate cu autoritățile statului moldovean, voi solicita cetățenia statului moldovean", a afirmat Corina Crețu, vădit emoționată.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, răspunzând la întrebările europarlamentarilor a spus că "Republica Moldova trece prin momente emoționante, în care cetățenii moldoveni acordă sprijin refugiaților ucraineni cazându-i în casele lor" și că "sprijinul simbolic contează". "Republica Moldova se simte legată simbolic și emoțional de spațiul european", a declarat Popescu.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, întreprinde o vizită de două zile la Bruxelles unde are mai multe întâlniri cu oficiali ai Uniunii Europene.

Foto: bursa.ro

img22002179

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!