ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a discutat cu Cancelarul Federal Olaf Scholz

18:30 | 22.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Situația curentă din regiune și provocările la adresa țării noastre au fost abordate azi de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o discuție telefonică cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Cancelarul Scholz și-a exprimat recunoștința pentru efortul țării noastre de a oferi protecție și asistență refugiaților din Ucraina. Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul financiar și umanitar, oferit de Germania pentru a gestiona fluxul mare de refugiați, dar și deschiderea de a prelua o parte din ei. La fel, șefa statului a menționat necesitatea unui sprijin suplimentar pentru a diminua consecințele economice pe care le suportă Republica Moldova din cauza războiului. Este vorba, prioritar, de posibilitatea de a deschide piețele UE pentru produsele moldovenești.

img22002181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!