ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OMS va expedia Republicii Moldova un lot umanitar pentru suportul refugiaților ucraineni

19:49 | 22.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministra Natalia Gavrilița, s-a întâlnit astăzi la Guvern cu Directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Șefa Executivului a mulțumit reprezentantul OMS pentru contribuția semnificativă în procesul de gestionare a crizei umanitare și a menționat că primul lot de ajutor umanitar în cantitate de 1 tonă de medicamente și produse medicale, este de mare utilitate refugiaților ucraineni. 

„Colaborarea cu OMS rămâne a fi una importantă și consistentă. Ne dorim și în continuare o conlucrare productivă, orientată spre consolidarea pe termen lung a sistemului de sănătate din Republica Moldova”, a spus Natalia Gavrilița. 

În cadrul întrevederii Hans Kluge, a anunțat că Organizația Mondială a Sănătății va continua să susțină eforturile de consolidare a sistemului medical din Republica Moldova, inclusiv prin expertiză, asistență financiară, și programe de susținere a lucrătorilor medicali.

Foto: Guvern 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!