ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Pomul vieții”

07:52 | 23.03.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău va avea loc, vineri, 25 martie, la ora 18.00, spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul prezintă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferințelor. Este un spectacol care denunță metehnele societății noastre. Versurile matcovschiene: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniștilor spectacolului. "Pomul vieţii" ne îndeamnă să curmăm, pe veci, suferinţa.

Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” va prezenta vineri, 25 martie, la ora 18.00, spectacolul ”Treapta a noua” de Tom Ziegler, în regia lui Emil Gaju. Este un spectacol cu tentă socială. Cum ar putea fi o revedere între o mamă și o fiică, dacă prima fiind alcoolică a părăsit familia, iar a doua niciodată n-a știut ce înseamnă dragostea maternă? Spectacolul descrie viața Joannei, care urmează un proces de dezalcoolizare. ”Treapta a noua” presupune întâlnirea cu cei dragi și obținerea iertării tuturor celor cărora le-ai greșit.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul ”Banii, banii sau borsetka” de Ray Cooney, în regia lui Sandu Grecu.

img22002177

img22002177

img22002177

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!