ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 32 500 de gospodării au beneficiat de ajutor financiar unic oferit de UE

09:34 | 23.03.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Peste 32 500 de gospodării au primit câte 1000 de lei în calitate de ajutor financiar unic, oferit de Uniunea Europeană. În total, 40 000 de gospodării vor beneficia de acest suport financiar, oferit ca răspuns la criza energetică, transmite MOLDPRES.

Distribuirea suportului către grupurile vulnerabile este făcută prin intermediul organizației neguvernamentale People in Need Moldova și cu implicarea Guvernului Republicii Moldova. Banii sunt trimiși beneficiarilor prin intermediul Poștei Moldovei.

Selectarea celor 40 000 de gospodării s-a realizat de către People in Need Moldova, în baza unor criterii de vulnerabilitate, aplicate unei liste de peste 420.000 de gospodării, eligibile pentru diverse programe guvernamentale de asistență socială.

Informarea familiilor și gospodăriilor despre faptul că au fost selectate în cadrul proiectului are loc prin scrisori recomandate, expediate la domiciliu. Persoanele vulnerabile, care au primit sau vor primi astfel de scrisori, pot ridica banii, în baza buletinului de identitate, de la cel mai apropiat oficiu poștal, până la data de 31 martie a anului curent.

Acordarea suportului financiar are loc în limitele proiectului „Împreună susținem populația vulnerabilă afectată de criza energetică”, pe componenta destinată gospodăriilor vulnerabile.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!