ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PNUD a anunțat că își extinde sprijinul pentru Moldova

09:38 | 23.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a anunțat astăzi că își extinde sprijinul pentru Moldova, în condițiile în care un război prelungit în țara vecină ar aduce mii de persoane sub pragul sărăciei, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cazul unui război prelungit în Ucraina, realizările socio-economice ale Moldovei ar putea fi periclitate. Datele PNUD sugerează că din cauza conflictului din Ucraina și a crizelor asociate, în Moldova peste 30% din populație ar putea trăi sub pragul sărăciei, iar în următorul an, fiecare al doilea moldovean riscă să devină sărac.

„Efectele economice ale războiului din Ucraina vor fi resimțite în întreaga regiune și milioane de oameni vor avea nevoie în lunile următoare de sprijin urgent”, a declarat Dima Al-Khatib, reprezentant rezident PNUD în Republica Moldova.

„Continuăm să extindem sprijinul nostru pentru Moldova, pentru a acoperi multiplele necesități ale celor care au fugit de violență și pentru a susține comunitățile-gazdă. Dar, pentru a preveni și mai multe suferințe umane și colapsul economiilor locale, războiul trebuie să înceteze. Oamenii din regiune au nevoie urgentă de pace, pentru a preveni căderea liberă în sărăcie”, a adăugat Dima Al-Khatib.

Pentru a ajuta la identificarea nevoilor de asistență, PNUD va efectua o analiză a impactului lanțurilor valorice perturbate asupra întreprinderilor mici și mijlocii care operează în Moldova. Totodată, PNUD va estima impactul potențial al crizei la nivelul veniturilor gospodăriilor, identificând sprijinul necesar pentru acestea.

Foto: PNUD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!