ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa lui Zelenski este convinsă că Ucraina va câștiga războiul împotriva Rusiei

09:58 | 23.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 23 mar. /MOLDPRES/. Igor Jovkva, principalul consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, şef al biroului prezidenţial, a declarat marţi la postul de televiziune spaniol Cuatro că şeful statului ucrainean "este foarte optimist" pentru că ştie "că vom câştiga" războiul împotriva Rusiei, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Jovkva a dat asigurări presei iberice că liderii ucraineni nu şi-au pierdut speranţa în negocierile cu Rusia şi a reiterat că Zelenski este dispus să discute cu preşedintele rus Vladimir Putin.

"Preşedintele meu este pregătit, dar nu ştim dacă şi rușii sunt pregătiţi", a declarat șeful biroului prezidențial.

Jovkva a cerut sprijinul Spaniei şi al tuturor ţărilor din Europa pentru ca Ucraina să devină membru al Uniunii Europene "cât mai repede cu putinţă".

Agenţia națională de presă Ukrinform a relatat că purtătorul de cuvânt al comandamentului forţelor aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, a declarat că armata ucraineană a doborât 100 de aeronave ruseşti de la începerea invaziei, la 24 februarie.

În data de 22 martie, forţele ucrainene au doborât şase avioane inamice, un elicopter, cinci drone şi cinci rachete, ceea ce ridică la 100 numărul aparatelor de zbor inamice doborâte de la începerea conflictului.

Foto: president.gov.ua

img22002192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!