ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden vine la Bruxelles, unde va participa la reuniunea liderilor UE și la un summit NATO

10:12 | 23.03.2022 Categorie: Externe

Washington, 23 mar. /MOLDPRES/. Joe Biden va ajunge astăzi la Bruxelles pentru a discuta cu liderii europeni despre invadarea Ucrainei și pentru a anunța noi sancțiuni împotriva Moscovei, dintre care unele ar putea viza membri ai Parlamentului rus, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Președintele american a plecat de la Casa Albă la Bruxelles, unde va participa joi la summiturile NATO și G7 și va susține un discurs în cadrul reuniunii Consiliului European. Ulterior, se va deplasa în Polonia, unde se va întâlni cu președintele polonez Andrzej Duda.

Mai mulți experți au declarat că Joe Biden și echipa sa pregătesc noi sancțiuni împotriva unor membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova. Aceste măsuri ar urma să fie anunțate joi.

Presa americană anunță că 300 de membri ai Dumei ar putea fi vizați de aceste sancțiuni.

Consilierul pentru securitate națională la Casa Albă, Lake Sullivan a anunțat marți că președintele american va avea „ocazia să coordoneze următoarea fază a ajutorului militar pentru Ucraina”, în timpul vizitei la Bruxelles.

Foto: News.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!