ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost ofițer SIS este cercetat pentru trafic de influență

10:54 | 23.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție și ofițerii Serviciului de Informație și Securitate /SIS/ au documentat pretinsele acțiuni infracționale de trafic de influență ale unui fost ofițer SIS, orientate spre coruperea unui angajat al aceleiași instituții cu funcție de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, fostul angajat SIS este învinuit că a transmis o sumă de bani superiorului pentru soluționarea favorabilă a unui dosar.

La momentul actual, fostul angajat SIS colaborează cu organul de urmărire penală, concomitent fiind întreprinse acțiuni active în vederea stabilirii implicării tuturor persoanelor și a rolului fiecăruia la săvârșirea faptei infracționale.

Concomitent, în cadrul acțiunilor de urmărire penală desfășurate pe aceeași cauză penală, a fost stabilit faptul implicării unuia dintre figuranți și în săvârșirea altor acțiuni infracționale, ce țin de organizarea intrării pe teritoriul Republicii Moldova a persoanelor refugiate din Ucraina, în condițiile stării de război în țara vecină.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!