ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Ilva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne

10:52 | 23.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut la Bruxelles o întrevedere cu Ilva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, cu care a discutat cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în contextul gestionării fluxului de refugiați din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am salutat semnarea recentă a Acordului cu UE privind activitățile operative desfășurate de Agenția europeană pentru poliția de frontieră și garda de coastă (Frontex) în țara noastră. Noul cadru legal permite o cooperare mai strânsă între Frontex și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și a oferit posibilitatea detașării ofițerilor Frontex pentru fortificarea capacităților de management la frontieră”, a spus ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, oficialii au menționat importanța cooperării cu Europol în vederea monitorizării situației în domeniul traficului de ființe umane, în contextul crizei umanitare din țara vecină.

Foto: MAEIE

img22002196

img22002196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!