ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În toate sectoarele din capitală vor apărea Centre de tineret

12:26 | 23.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile din Chișinău au lansat Programul de asistență pentru centrele și consiliile de tineret din capitală, transmite MOLDPRES.

Directorul Centrului municipal de tineret, Petru Grecu, a declarat că scopul Programului constă în consolidarea capacităților instituționale, care ar permite dezvoltarea și extinderea teritorială a serviciilor de tineret, pentru a spori numărul de persoane implicate în diverse programe de dezvoltare personală, implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor, dar și participarea celor cu posibilități reduse în activități de tineret.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a spus că investiția autorităților administrației publice locale în domeniul tineretului vine să ofere mai multe posibilități pentru ca aceștia să se dezvolte multilateral și a mulțumit tinerilor implicați în activități de voluntariat, fiind în prima linie, atât în perioada pandemică prin COVID-19, cât și în gestionarea problemei refugiaților din Ucraina, în toate centrele municipale.

Programul lansat de către autoritățile municipale are drept scop: crearea Centrelor de tineret în toate sectoarele capitalei; abilitarea lucrătorilor din toate Centrele de tineret din Chișinău; organizarea Programului de granturi pentru Centre de tineret; crearea și/sau abilitarea a cinci Consilii Locale de Tineret în Chișinău; crearea și/sau abilitarea a 10 Consilii de tineret în suburbii; abilitarea tinerilor din cele 18 suburbii din municipiu, implicându-i în diverse programe de dezvoltare personală și petrecerea timpului liber.

Autoritățile Publice Locale, primăriile din suburbii, dar și preturile din Chișinău vor deveni parte a Programului, semnând un acord de colaborare cu Direcția generală educație, tineret și sport prin care urmează să primească suportul necesar.

Foto: chisinau.md

img22002198

img22002198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!