ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tranzacțiile cu numerar în procesul de achiziție a metalelor vor fi limitate

13:47 | 23.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Tranzacțiile cu bani cash în procesul de achiziție a metalelor vor fi limitate la maximum 10 mii de lei. Inițiativa legislativă de modificare a Codului fiscal, lansată de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, a fost susținută astăzi de Comisia economie, buget și finanțe, transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede obligativitatea de utilizare de către subiecții impunerii și agenții economici a instrumentelor de plată electronice în cazul încheierii tranzacțiilor în sumă totală care depășește plafonul de zece mii de lei pe lună. 

Scopul acestei norme constă în limitarea circuitului bănesc în numerar, promovarea instrumentelor de plată electronice, precum și evitarea evaziunilor fiscale.

Pentru a deveni lege proiectul trebuie examinat în plenul Parlamentului.

Foto simbol

img22002200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!