ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va mai accesa un împrumut de la BERD

13:44 | 23.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Proiectul de ratificare a Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea realizării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova” va fi prezentat spre aprobare în plenul Parlamentului. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat astăzi raportul, comunică MOLDPRES.

Ratificarea Acordului va permite Republicii Moldova să acceseze un împrumut din partea BERD, în valoare de 30 de milioane de euro, pentru realizarea proiectului de eficiență energetică.

Proiectul ”Eficiența energetică în Republica Moldova” este orientat spre reabilitarea energetică a fondului imobiliar cu performanță energetică scăzută, în primul rând, a clădirilor publice deținute sau administrate de autoritățile publice centrale și locale, cu accent pe instituții de menire socială.  

Durata de implementare proiectului este planificată pentru perioada anilor 2022-2025, iar termenul de valabilitate a Acordului cu BERD va fi de până la 15 ani, cu perioada de grație de patru ani. Valoarea totală a Proiectului ”Eficiența Energetică în Republica Moldova” este 75 de milioane de euro, inclusiv împrumutul BERD, un credit din partea Băncii Europene pentru Investiții și partea de grant.

Foto: Parlament

img22002201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!