ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul România-R. Moldova 2014 – 2020 ar putea fi renegociat

13:45 | 23.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Termenul de implementare a Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 - 2020 ar putea fi renegociat. În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului au avizat pozitiv un proiect care prevede acest lucru, comunică MOLDPRES.

Astfel, termenul de implementare ar putea fi extins cu 12 luni, până la 31 decembrie 2025. Modificarea este necesară în contextul consecințelor provocate de pandemia de Covid-19.

Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020 pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră al Instrumentului European de Vecinătate a fost inițiat în urma unui acord dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România. Acordul presupune acordarea unui grant în valoare de 89,1 milioane de euro pentru finanțarea mai multor activități, ale căror beneficiari pot fi autoritățile publice locale și centrale, organizațiile internaționale și neguvernamentale.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!