ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moscova este împotriva prezenței pacificatorilor în Ucraina

13:53 | 23.03.2022 Categorie: Externe

Moscova, 23 mar. /MOLDPRES/. Ministru de externe rus, Serghei Lavrov, a avertizat astăzi că trimiterea unor forţe de menţinere a păcii în Ucraina poate conduce la o confruntare directă între NATO şi Rusia, iar la scurt timp Kremlinul a atenţionat de asemenea că orice posibil contact între armata rusă şi forţele NATO ar putea avea consecinţe grave, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Lavrov a făcut referire la ideea Poloniei care a propus săptămâna trecută ca o misiune internaţională de pace ar trebui trimisă în Ucraina, căreia să i se pună la dispoziţie mijloacele necesare pentru a se apăra.

În cazul în care NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina, aceasta va fi o ciocnire directă între forţele armate ale Federaţiei Ruse şi Alianţa Nord-Atlantică, a declarat şi ministrul rus de externe.

"Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce vorbesc. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar a spus că nu ar trebui să aibă loc în principiu", a afirmat Serghei Lavrov.

Ministrul de externe rus acuză Kievul de zădărnicirea negocierilor de pace prin avansarea unor propuneri inacceptabile pentru Rusia. Ucraina a declarat că este dispusă să negocieze, dar nu va capitula şi nu va accepta ultimatumurile ruseşti.

Kievul a declarat miercuri că negocierile cu Rusia sunt dure şi uneori conflictuale.

Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina în ceea ce ea numeşte drept o 'operaţiune specială' pentru a anihila capacităţile militare ale ţării vecine şi a-i elimina pe cei pe care îi numeşte drept naţionalişti periculoşi.

Armata ucraineană a opus o rezistenţă îndârjită, iar Occidentul a impus sancţiuni drastice împotriva Rusiei în efortul de a o forţa să-şi retragă trupele din Ucraina.

Foto: aa.com.tr

img22002204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!