ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USAID va investi 17 milioane de dolari pentru consolidarea sectorului energetic al Republicii Moldova

14:31 | 23.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va investi 17 milioane de dolari în următorii patru ani pentru a contribui la consolidarea și diversificarea sectorului energetic al Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit USAID, proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova are trei obiective cheie: îmbunătățirea integrării fizice și de piață a sistemului energetic al R. Moldova cu Europa, creșterea integrării energiei regenerabile și sporirea rezilienței la schimbările climatice și atragerea investițiilor în capacități locale de generare a energiei electrice interne și eficiența energetică. Cooperarea cu companiile care furnizează servicii publice și responsabilii de politici pentru a stabili obiective realizabile și a identifica locații pentru proiecte de energie regenerabilă poate încuraja investitorii să dezvolte astfel de proiecte, oferind oportunități de afaceri și economice pentru Moldova.

Proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova se bazează pe asistența tehnică anterioară din partea USAID pentru a sprijini eforturile Guvernului de a diversifica sursele de furnizare a energiei. Aceste eforturi anterioare includ construcția gazoductului Ungheni - Chișinău, care oferă deja o alternativă gazului natural rusesc și conectează sistemul moldovenesc de transportare a gazelor cu România și Europa.

Proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova are o durată de patru ani și este implementat de Tetra Tech ES, Inc., cu participarea specialiștilor locali și internaționali.

Foto: USAID

img22002205

img22002205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!