ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul Guvernului la CEDO a fost eliberat din funcție

15:15 | 23.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Reprezentantul Guvernului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Oleg Rotari, a fost eliberat astăzi din funcție în baza cererii de demisie, comunică MOLDPRES.

Oleg Rotari a fost numit în această funcție în 2017. Anterior a activat în calitate de jurist detașat la CtEDO. În perioada iunie 2008 – noiembrie 2009, Rotari a deținut funcția de consultant în direcția Agent guvernamental la Ministerul Justiției.

Agentul guvernamental reprezintă R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO). Totodată, are responsabilități privind asigurarea executării hotărârilor acesteia în cauzele îndreptate împotriva R. Moldova, solicită interpretarea, revizuirea sau rectificarea hotărârilor CtEDO, întreprinde măsuri pentru prevenirea încălcărilor Convenției Europene.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!