ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Continuă distribuirea ajutoarelor umanitare pentru refugiații găzduiți de familiile din Republica Moldova

15:33 | 23.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Centrul Unic de Gestionare a Crizei informează că, în perioada 20-22 martie 2022, a distribuit produse alimentare și de primă necesitate pentru circa 2.800 de persoane refugiate, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Astfel, ajutoare umanitare au ajuns în următoarele localități:

Primăria mun. Ungheni - 350 refugiați

Primăria mun. Strășeni - 280 refugiați

Primăria or. Ialoveni - 1.178 refugiați

Primăria or. Criuleni - 100 refugiați

Primăria mun. Soroca - 300 refugiați

Primăria mun. Cahul - 500 refugiați

Primăria com. Peresecina, Orhei - 80 refugiați

Bunurile și produsele sunt destinate refugiaților din Ucraina, care și-au găsit un cămin temporar în familiile de moldoveni. Primăriile vor distribui ajutoarele conform listei de necesități. Acestea au fost eliberate din depozitul de la Moldova Film, unde sunt colectate ajutoare umanitare din diaspora, care ajung în Moldova fără o adresă de livrare și fără documente de însoțire (de la persoane fizice sau asociații).

Anterior, alte loturi de ajutoare umanitare din acest depozit au fost livrate primăriilor din raioanele Drochia, Rîșcani, Căușeni, Ștefan-Vodă și Anenii Noi.

Astăzi, 23 martie, alte pachete cu produse alimentare și de primă necesitate sunt planificate să ajungă la Dondușeni și Ocnița.

De asemenea, Centrul Unic de Gestionare a Crizei informează că în perioada 5-22 martie, din ajutoarele umanitare internaționale de la depozitul central din or. Vatra au fost aprovizionate centrele de plasament temporar pentru refugiați din peste 20 de localități din toată țara. Centrele au primit paturi, perne, saltele, lenjerie de pat, pături, produse alimentare și igienice, etc. Alte ajutoare sunt planificate să fie livrate în perioada următoare pentru centrele de plasament din Briceni, Dondușeni, Râșcani, Ocnița și mun. Chișinău.  

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!