ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizie definitivă: fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut poliție politică

15:46 | 23.03.2022 Categorie: Externe

București, 23 mar. /MOLDPRES/. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a hotărât că fostul preşedinte al statului român, Traian Băsescu, a colaborat cu Securitatea, decizia fiind definitivă, transmite MOLDPRES.

Curtea de Apel Bucureşti – instanţa de fond – a admis acţiunea CNSAS şi a decis, în luna septembrie 2019, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. După ce fostul șef al statului român a formulat recurs în luna iunie 2020, dosarul a ajuns la Instanţa supremă – Secţia de contencios administrativ. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menținut decizia primei instanțe.

„Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, se arată în Hotărârea Înaltei Curţi, pronunțată astăzi.

Traian Băsescu a anunțat că a luat act de decizie, dar nu o va comenta public și a precizat că va face demersurile legale la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Foto: romaniajournal.ro

img22002210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!