ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată

16:42 | 23.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi modificări la Regulamentul privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea și valabilitatea permisului de conducere, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Modificările propuse au drept scop modernizarea și sporirea calității serviciului public, prin reducerea numărului de acte necesare, costurilor, duratei de prestare a serviciului. Totodată, va fi asigurată interoperabilitatea datelor din Sistemele informaționale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării, la documentarea persoanelor cu dreptul de a conduce vehicule.

Cadrul normativ aferent domeniului va fi racordat la legislația UE, prin transpunerea parțială a prevederilor Directivei europene, cu privire la permisele de conducere, în partea ce ține de cerințele față de examinatori și procedura de examinare în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule, fapt care va aduce beneficii în contextul negocierilor Acordurilor de conversiune a permiselor de conducere.

Foto: ASP

img22002214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!