ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Localitatea Pârlița din Ungheni va avea un post comunitar de pompieri voluntari

16:45 | 23.03.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. În comuna Pârlița din raionul Ungheni a fost inaugurat un post comunitar de pompieri voluntari, care va deservi 18 sate învecinate, cu o populație totală de peste 20.000 de locuitori, comunică MOLDPRES.

Postul de pompieri a fost construit din temelie și a fost dotat cu o autospecială și echipament necesar de intervenție, grație asistenței financiare a Agenției Austriece pentru Dezvoltare și contribuției financiare a Estoniei, autorităților publice locale și Consiliului Raional Ungheni, oferite în cadrul proiectului PNUD „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”. Costul total al investiției este de peste 169.855 de euro.

Edificiul dispune de bucătărie, punct sanitar, sală de ședințe, toate amenajate cu mobilierul necesar, precum și de o boxă pentru păstrarea autospecialei și a echipamentului aferent.

Autospeciala donată postului de pompieri voluntari are o capacitate de 1600 litri, este dotată cu utilaj hidraulic și motopompe performante și poate fi utilizată atât la stingerea incendiilor, cât și în cazul altor situații excepționale, chiar și în localitățile cu drumuri greu accesibile.

La stație vor activa 56 de pompieri voluntari, aleși din rândul localnicilor. Aceștia vor putea interveni prompt în caz de incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

Instruirea pompierilor voluntari a fost efectuată de specialiștii Centrului Republican de Instruire al IGSU, în baza unui curriculum de formare profesională specific pentru astfel de grupuri de intervenție, care a fost elaborat în cadrul proiectului. În total, la posturile de pompieri din satele Pîrlița, Baimaclia, Sărăteni și Sărata Galbenă vor activa aproximativ 180 de pompieri voluntari, femei și bărbați, care au beneficiat de formare profesională și instruiri practice.

Foto: PNUD Moldova

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!