ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Permisele de pescuit vor putea fi obținute online

16:45 | 23.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Amatorii de pescuit vor putea obține permisele prin intermediul unei platforme online ”e-Pescuit”. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi conceptul tehnic și regulamentul de organizare și funcționare a sistemului, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, scopul conceptului, care a fost aprobat de Ministerul Mediului împreună cu Agenția de Mediu, este digitalizarea procesului de depunere a solicitărilor pentru serviciile publice. Astfel, noua platformă va oferi mai multă accesibilitate, transparență, eficiență și rapiditate în obținerea permisului, serviciul fiind disponibil și în zilele de week-end.

Prin digitalizarea procesului de obținere a permisului se reduc riscurile de corupție și alte posibile erori umane. Alte avantaje se referă la reducerea costurilor, a timpului alocat pentru obținerea actului permisiv, dar și eliminarea birocrației etc. 

Doar în primul trimestru al anului 2019 au fost eliberate 10.038 de permise de pescuit de amator, sportiv și de agrement. Anterior, procedura de obținere a permisului necesita mai mult timp și resurse financiare, iar solicitanții erau nevoiți să se deplaseze la sediul Agenției de Mediu pentru a depune cererea.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!