ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat noi măsuri de protecție socială

18:15 | 23.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a decis astăzi să extindă dreptul la ajutor material anual pentru soții și părinții participanților căzuți la datorie în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanților căzuți la datorie în acțiunile de luptă din Afganistan și participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobâl, decedați, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

De acest drept vor beneficia concomitent atât soții, cât și părinții categoriilor menționate. În cazul părinților, ajutorul material anual va putea fi ridicat până la data de 31 mai 2022.

Proiectul a fost elaborat în scopul punerii în aplicare a prevederilor Legii nr. 63/2022 privind susținerea participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a membrilor familiilor lor, în contextul comemorării a 30 ani de la războiul de pe Nistru.

Tot astăzi în ședința Guvernului, a fost aprobat proiectul de Hotărâre care prevede indexarea venitului minim garantat, la 1 aprilie curent, cu coeficientul de indexare 1,1394, raportat la rata inflației de la sfârșitul anului precedent. După indexare nivelul venitului lunar minim garantat va constitui 1363 lei. Acest indicator se utilizează la stabilirea dreptului de ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului.

Foto: Guvern

img22002223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!