ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Indemnizațiile zilnice pentru copiii aflați în servicii de plasament vor fi indexate la 1 aprilie 2022

18:17 | 23.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. La 1 aprilie curent, indemnizațiile zilnice pentru copii vor fi indexate reieșind din creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum pentru anul precedent. Conform datelor Biroului Național de Statistică, indicele preţurilor de consum pentru anul 2021 a constituit 113,94%, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Astfel, se vor majora indemnizațiile zilnice acordate pentru copiii plasați în serviciile de asistentă parentală profesionistă, casă de copii de tip familial, tutelă/curatelă, casă comunitară pentru copii în situație de risc și centrul de plasament pentru copii separați de părinți, de la 13 la 15 lei în zilele obișnuite, de la 113 la 129 lei în ziua de naștere a copilului, de la 80 la 92 lei în zilele de sărbătoare. 

Prevederile proiectului de Hotărâre vor intra în vigoare la data de 1 aprilie 2022.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!